07 May 2012

tutorial tukar tajuk n dlete album

annyeonghaseyo
assalamualaikum....slamat pagi smua..!! 
hari ni hari ape?  ISNIN? oke pndai... korang2 ni x g skola ke? ponteng ye?
hehe..tabaik tau pnteng2.. tpi tape guk..meh sni kte mrepek kt blog..

Kfine hari ni.. iera nk jwabkan soalan seseorang ni.. nk tau.? meh sni tgok.. ><

haaa ini...tarraaa!!.. oke jom tgok.. 

1. 1st korang wajib lah bkak facebook dlu kn..hehe..
2. then pegi la tmpt upload gmbr tu...n ch0ose picture,,then upload.. cmni..

klau x nmpak klik atas gmbar untuk besarkan

3. Ok next..tgok gmbr ats tu.. nmpak x yg iera petak kn dgn wane merah tu? nmpk kn?? ok korang klik je kt situ untk tukar kn tajuk album anda itu..
4. Klau nk kasi gmbr kt fb tu cntik skit.. just tick kn dlam kotak kcik bwh tu oke.. n post..d0ne..snang je kn..

0ke untuk yg dah terpost album tu tpi lupe nk tukar tajuk nye... 
korang boleh ikot yg bwah ni plak..ok..

1.  Pegi sini.. > edit album

2. Then kua ini..kan?


3. oke tgok.. tmpt yg iera kotak kn tu..! korang bole edit ape2 je kt stu ok... then done


untuk ini.? juga ada kt dlam gmbr ats tu.. 
just klik je button tong sampah tu.. then delete..easy kn? 

#iera tahu..mejority facebooker dh tahu buat ni.. n ini iera tjukn khas untuk new2 facebooker tu okeh..  slamat mencuba.. ^__^ muaahh.!! opss ><

comments

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...