06 May 2012

tutorial print skrin

hey2...assalamualaikum smua pmbace.. 
eh2..skrang pukul brape? 0h orite.. baru pukul 4:02 a.m..pagi masih muda kan? hehe..
act..iera baru balik dri tgok wyang.. cter avenges..mmg best lah.. 
da smpai rmah x ngtok n x tatau nk wt pe..s0 tibe2 iera tringatkn 1 suggest ni dri friendship iera.
sape lgi kalau bukan si FIFA ni kan..hehe..
nk tgok..? ni ha kt bwah.. bukti request n suggest dari beliau.. :)

ha ni die.. request nye..haha.. comel kn idea beliau..oke jom iera buat tutorial ni ok.. 
jgan lupe ikot baik2 tau..snang je.. ^__^

1. Korang bukak la mane2 tmpat yg korang nk tu kn.. 
2. then tengok kt keyboard korang masing2.. ade x tlisan sperti gmbar kt bwah ni??

haa..nampak x mane ank panah tu tnjuk??

3. Then korang tkan situ skali..
4. Pastu pegi kt Paint or Photoshop or mane2 tmpt bole paste...then paste kan n edit la ape yg korang nk buat tu..
5. Last skali... korang pegi > file > save as lah mcm biase ok.. 
( kalau bkk gune paint n nk edit lagi kt photoshop..save je dlu jenis bmp*dib tu.. klau x nk edit..trus save as jpeg tau. )

Orite2..dah siap kan?? oke pegi la upload ke.. simpan ke.. kt mane2 yg korang suke tu oke..
selamat mentry.! :)
kalau dah jadi..jgn lupe bagitau.. >,< snang kan?

comments

2 comments:

  1. sumpah memang aku famous habis lah . HAHA,

    ReplyDelete
  2. haha..jgn terfamous sgt weh..kang aq pon ko lupe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...