09 April 2012

semak permohonan

kalau x jelas.boleh click atas gambar oke. :)

oke nih..ape die ye?mesti ramai dah tahu kan? ini adalah laman web rasmi kemasukan ke IPTA..(http://upu.mohe.gov.my/) eh2..IPTA tu ape? oke IPTA sbenar nye INSTITUT PENGAJIAN TINGGI AWAM.. k0rang2 yg baru lepasan SPM or STPM tu..mesti ade mohon mane2 ipta kan?  hah x tau? allaa..yg k0rang beli n0 UPU tu..dah tahu.?klau x tahu jgak..ni tengok..

tahu kan? dan pernah buat?

Baik lah..ini pon ramai dah tahu..tarikh permohonan masuk ke ipta pon sudah ditutup 2/4/12 ari tu..


dan tarikh semakan keputusan juga telah diberitahu bila tarikh nye.. kn? tapi..perkara ni..mesti ramai yg x amek tahu sebab mls nk bace arahan dan info2 sblom mengisi borang dulu tu...
0ke  sini iera kasi tahu..tarikh semakan permohonan sudah pon boleh dibuat..mulai hari ni...9/4/12... ini kerana..hari ini sudah 7 hari selepas tarikh permohonan ditutup..mengikut info yg telah diberikan oleh Bahagian pengurusan kemasukan pelajar itu lah..
So..anda2...selamat menyemak keputusan masing2 oke.. sebelom menyemak..iera pesan...baca lah.. ayat kursi ke ape ke.. mohon kt Allah..semoga diberi peluang untuk menyambung pengajian di mana2 IPTA tersebut..d0a sem0ga dimurah kan rezeki anda dan sahabat2 anda juga... :)
(boleh baca dsini )

Dan dengan itu..iera mengucap kan..tahniah kepada sesiapa yg dapat masuk ke IPTA2 tersebut itu.. dan kepada yg x dapat..anda2 jgn cepat putus asa dan melatah.. kerana peluang untuk sambung belajar itu masih luas dihadapan anda masing2... salah satu nya..anda2 boleh sambung belajar di tingkatan 6..itu juga dapat menjamin masa depan..insyaAllah.. kalau ada usaha..kejayaan akan ada ditangan anda..
Dan tidak lupa juga kepada yg berjaya tu..jangan la terlalu happy sampai lupa hati kawan plak...jangan la nak mengutuk kawan2 yg x dapat tu.. itu rezeki anda.. so.. jga rezeki yg Allah kasi tu dengan sebaik2 mungkin.. peluang tidak slalu datang 2 kali..ingat tu..s0..belajar sungguh2.. bawak balik sgulung ijazah ataupon diploma kepada ibu n ayah anda2 ok..

p/s : Semoga hidup anda2 diberkati.. bersyukur lah apa yang Allah berikan.. :) jangan tamak..


comments

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...